1.3.07

Blind Justice

Bubblan skrev den här smörjan kl. 00:02

Då var det dags för en ny serie på SVT, känns konceptet med en polisstation i stor stad i USA igen? I Blind Justice får vi följa konstapel Jim Dunbar och hans kollegor under hans tid på stationen, den här är inte helt olik vilken polisserie som helst, men det som gör den extra intressant är att huvudpersonen är blind. Efter att ha räddat livet på tre kollegor blir han blind på kuppen, han förlorar jobbet och stämmer polisen och lyckas på så sätt få tillbaka sitt jobb som kriminalare.

Det första som slår mig är hur fängslande bra Ron Eldard är som blind. Hans små huvudrörelser, hans flackande blick, det är bara några saker som gör hans blindhet väldigt trovärdig. Sen kan man alltid ifrågasätta hur väl det verkligen skulle fungera i verkligheten med en beväpnad blind kriminalare som förväntas "backa" upp sin kollega ute i fält. Det är dock en TV-serie, så jag tycker att vi låter den tanken stanna vid en fundering.

Vad du gör en sen torsdagskväll är upp till dig, men jag ska försöka bänka mig framför SVT2 kl. 22:30 följande tolv torsdagar.

0 kommentarer: